

Mexico City 4-6 June 2019

## Latin America Strategy & Innovation Forum

Wednesday, 5 June 2019	
08.00 - 09.00	Registration
9:00 – 9:10 (15 min)	Setting the vision- Welcome and Introduction Opening remarks. Introduction to GSMA Strategy Presented by Laxmi Akkaraju, Chief Strategy Officer. GSMA.
9:10 – 9:30 (20 min)	<ul> <li>5G: The GSMA insights a reference for &amp; from Operators</li> <li>In this session, we will present a summary of the GSMA insights from and for Operators,</li> <li>We will briefly explore the 5G economics, 5G Value drivers, 5G Cost Considerations, Business Case Considerations – The Hypothetical Model, 5G Readiness and Enabling Conditions.</li> <li>We will explore the enterprise opportunity and present an economic case for value creation and cost management.</li> <li>Presented by Laxmi Akkaraju, Chief Strategy Officer. GSMA</li> </ul>
9:30 – 9:50 (25 min)	Korea Telecom's road to 5G/, Artificial Intelligence & Internet of Things Sharing case studies of 5G pilots & Innovation of business models Presented by Byungki Oh, Senior Vice-president of Global Business in Korea Telecom
9:55 – 10:10 (°15 min)	Megatrends 2019 - highly disruptive trends in the mobile industry  Outlook on areas of particular relevance to the future business model of the MNOs  Presented by Edward Barker, Senior Director of Industry Strategy.
10:10-10:30 (20 min)	Embracing Artificial Intelligence in the 5G era – The MNOs opportunity  Al is now the most central topic in technology. Al is a multi-year journey, but the groundwork needs to be done now. In this session, we delve into the use of Al in the mobile ecosystem. Operators across the world – AT&T, Telefónica, Vodafone and NTT Docomo to name a few – are in the game, testing and implementing Al in different forms. Working together with vendors such as Ericsson, Huawei and Nokia, operators are introducing Al features into their networks – this serves as a solid foundation for the 5G era. Finally, we examine the intersection of IoT, Al and 5G – what does it mean for the ecosystem? Why do they need each other? And which use cases are gaining traction?  Presented by Elisa Balestra, Senior Strategy Manager, GSMA
10.30 - 11.30	Networking Break



Mexico City 4-6 June 2019

## 4YFN Innovation & LATAM Innovation Forum

Wednesday, 5 June 2019		
11:30-11:40 (10 min)	Welcome and introduction to innovation in LATAM  Introduction to the Innovation Forum; top-line stats and data on the ecosystem	
11:40 – 11:55 (15 min)	Ubiquitilink - The first cell tower in space.  Fireside chat with Ubiquitilink who are working to get everyone in the world connected, everywhere, with just the phone in their pocket	
11:55-12:35 (40 min)	LatAm investment ecosystem: the growth continues  Off the back of SoftBank's monster \$5bn startup fund and Coca-Cola and Arcor's launch of Kamay Ventures, Latam investors with different profiles discuss their goals, challenges, and growth of the LatAm investor and startup ecosystem.  • Ricardo Sangion – The Venture City  • Toni Peña – Kamay Ventures  • Álvaro Rodríguez Arregui - IGNIA Partners  • Ignacio Dodero – NXTP Corporate Partners  • Vincent Speranza – Endeavor  Moderated by Raúl De Anda – Irrazonables Mexico	
12:35-12:50 (15 min)	Innovation Through Collaboration: The AT&T Foundry  AT&T's Innovation Center, the Foundry, in Latin America in Mexico City is leveraging the local talent to address the challenges facing emerging economies around the world. It is dedicated to the creation of technological solutions, including IoT, software and technology tests. They work with both small and large business to reduce the time between inception and commercialisation.  Arturo Barraza López . Director de innovación de Proyectos en AT&T, México	
12:50 – 13:00 (10 min)	Innovation @ GSMA: supporting industry growth  Overview of GSMA activities supporting operators and founders: among other GSMA 100, 4YFN, Global AI innovative, Ecosystem Accelerator. GSMA 100 Program is part of the GSMA's innovation portfolio and aims to stimulate new value by connecting the world's most promising growth stage companies who are creating the next generation of connectivity and digital services to mobile operator executives.  Presented by Edward Barker, Senior Director of Industry Strategy & Jack Davidson Engagement Manager 4YFN	
13.00 – 14.15	Networking Lunch	